НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Європа
25.01.2023 442

ЦОР: Активні заходи РФ у Стокгольмі не повинні залишитися без відповіді

Акція спалення Корану біля посольства Туреччини у Стокгольмі (Швеція) є операцією російських спецслужб, що спрямована проти національних інтересів Туреччини, Швеції та Фінляндії, а також проти блоку НАТО загалом. Такі дії РФ не повинні залишитись без відповіді.

Dan_25.01.23

Про це у коментарі Guildhall заявив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у рамках співробітництва Україна-НАТО, Олександр Данилюк.

"Нахабні російські провокації в Стокгольмі (спалення Корану біля посольства Туреччини у Швеції – ред.), спрямовані як проти інтересів НАТО загалом, так і проти національних інтересів Туреччини, Швеції та Фінляндії. Такі активні заходи спецслужб РФ – повна зневага до почуттів всього мусульманського світу", - заявив керівник ЦОР.

"Росія веде активну підривну діяльність у Швеції, щоб заблокувати їй шлях до угоди про вступ в НАТО. Особи, які організували акцію, безумовно, працюють на російські спецслужби, що навіть не було приховано належним чином. Заявку на проведення акції зі спалення Корану в Стокгольмі Расмусом Палуданьм сплатив журналіст і ведучий каналу правої партії «Шведських демократів» Riks пан Чанг Фрік, який уже кілька років просуває наративи Кремля і, ймовірно, є російським агентом впливу", - зазначив Олександр Данилюк.

"Розпалювання релігійної ворожнечі повертає нас у часи, коли служба А КДБ (підрозділ Першого головного управління КДБ СРСР, що спеціалізувався на активних заходах - ред.), вандалізувала єврейські цвинтарі в Західній Європі, обмальовуючи їх свастиками. Такі дії РФ не повинні залишитися без відповіді", – підсумував керівник Центру оборонних реформ.

Нагадаємо, 21 січня в Стокгольмі пройшов мітинг данської ультраправої політичної партії Жорстка лінія (Stram Kurs) проти Туреччини та вступу Швеції до НАТО. Під час мітингу біля посольства Туреччини лідер Stram Kurs, громадянин Швеції Расмус Паладан, спалив Коран.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар у суботу оголосив про відміну запланованого візиту міністра оборони Швеції Пала Джонсона до Туреччини через акцію зі спаленням Корану в Стокгольмі.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЦОР: Активні заходи РФ у Стокгольмі не повинні залишитися без відповіді 5.00 5 1
Політика / Європа
25.01.2023 442
Еще материалы раздела «Європа»