<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Україна
27.01.2023 1155

Хто приймає рішення щодо військових операцій: відповідь Єрмака

Рішення щодо військово-тактично-стратегічних операцій приймаються на Ставці верховного головнокомандувача.

_ermak_4president_gov_ua_650x410_27.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Офісу президента Андрія Єрмака в інтерв'ю Forbes Ukraine.

У нього запитали, яка роль політичного керівництва, а саме Зеленського, у прийнятті військово-тактично-стратегічних рішень.

"Президент до деталей обізнаний у всьому, що стосується війни, включаючи військові операції. Тому його роль велика. Але рішення приймає Ставка верховного головнокомандувача, яка збирається кілька разів на тиждень", - сказав він.

За словами Єрмака, Ставка - це командна робота, де вислуховують думку кожного. Так, на ній завжди виступає головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, начальник штабу - заступник командувача військ оперативного командування "Схід" Олександр Тарнавський, голова Служби безпеки Василь Малюк, голова розвідки Кирило Буданов, очільник Нацгвардії генерал Юрій Лебедь, секретар РНБО Олексій Данілов. Йдеться про професійну розмову та колегіальні рішення.

"Це відповідь усім, хто продовжує розповсюджувати російський наратив, що начебто у когось з кимось є якісь конфлікти", - додав Єрмак.

Нагадаємо, минулого разу президент Володимир Зеленський проводив засідання Ставки верховного головнокомандувача 19 січня. У ньому, зокрема, взяли участь деякі глави ОВА та новий в.о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хто приймає рішення щодо військових операцій: відповідь Єрмака 5.00 5 2
Політика / Україна
27.01.2023 1155
Еще материалы раздела «Україна»