НОВИНИ ДНЯ: Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
26.01.2023 1123

Київ сьогодні забезпечений світлом на 61% – Yasno

Ліміт споживання електроенергії для Києва на четвер, 26 січня, встановлено на рівні 986 МВт на день і 648 МВт на ніч, що має забезпечити 61% потреби столиці в електриці.

Про це генеральний директор Yasno Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

Коваленко також відзначив перші значні угоди з імпорту електроенергії: «Звісно, найбільш зацікавлені в цьому механізмі – великий бізнес. Так цей сегмент зможе убезпечити себе від стабілізаційних відключень, і водночас більше електроенергії буде доступною для населення».

За словами гендиректора, Yasno вже обговорює з потенційними клієнтами нюанси нового інструменту. Зокрема, клієнти повинні надати прогнозовані погодинні обсяги споживання, щоб було зрозуміло, чи є можливість забезпечити їхні потреби. Також вони мають бути підключені до автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії АСКОЕ.

Керівник Yasno висловив упевненість, що ця «механіка» буде корисною. «Певним бізнесам важлива безперервність виробництва, і так вона може бути забезпечена (звісно, якщо не буде нових прильотів). Також енергосистема буде менш навантаженою. А отже світла в наших домівках буде більше», – резюмував Коваленко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Київ сьогодні забезпечений світлом на 61% – Yasno 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
26.01.2023 1123
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»