<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
26.01.2023 414

За рік українці зменшили використання пластикових пакетів на 40-90%

За рік дії рішення уряду щодо встановлення мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети українці зменшили їх використання на 40-90% залежно від видів та більш ніж удвічі збільшили споживання біорозкладних пакетів.

Про це повідомив перший заступник міністра економіки Денис Кудін за результатами аналізу Асоціації ритейлерів України.

За його словами, у деяких мережах супермаркетів продаж біорозкладних пакетів у 2022 році зріс у 13-15 разів.

Зменшення обсягів продажу пластикових пакетів відбулося за умов зростання цін їх закупівлі, що сприяло створенню необхідних економічних гарантій виробникам пластикових пакетів.

Також це простимулювало виробників до модернізації та розвитку виробництва біорозкладних пластикових пакетів і зрештою призвело до зростання їх продажу, додав Кудін.

Мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів були запроваджені з 1 лютого 2022 року.

Це робилося з метою зменшити використання в Україні пластикових пакетів та обмежити їх поширення, а також покращити стан екології.

Оценка материала:

5.00 / 2
За рік українці зменшили використання пластикових пакетів на 40-90% 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
26.01.2023 414
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»