<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Україна
27.01.2023 1628

В ISW назвали найвірогідніший напрямок нового російського наступу

Росія спробує відволікти ЗСУ для вирішального наступу в Луганській області, вважають аналітики.

017312b3067dd0171e3fea97ca88432d_27.01.23

Російська армія готується провести вирішальну контратаку в Луганській області, аби перешкодити просуванню українських військ до Кремінної та відкинути їх. Для цього вони намагаються роззосередити українські підрозділи, змушуючи їх реагувати на свої атаки на інших напрямках. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW зауважили російські атаки у Запорізькій області і вважають, що їх метою є не стільки просування, скільки саме відволікання українських підрозділів.

"Українські офіційні особи відзначають, що ці атаки здійснюються невеликими десантними групами чисельністю від 10 до 15 осіб і мають на меті розосередити українську оборону. Масштаби і характер цих атак свідчать про те, що вони скоріше є диверсіями, які мають на меті відволікти і притиснути українські сили до окремих ділянок фронту, аніж цілеспрямованими зусиллями, спрямованими на відновлення наступальних операцій з метою закріпитися", – сказано у звіті ISW.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що росіяни готуються до потужного наступу на Україну. Це може статись вже за місяць-два.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький також попереджає про новий потужний наступ російських загарбників на територію України.

Оценка материала:

5.00 / 3
В ISW назвали найвірогідніший напрямок нового російського наступу 5.00 5 3
Політика / Україна
27.01.2023 1628
Еще материалы раздела «Україна»