<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Політика
Світ
28.01.2023 505

США можуть послабити санкції проти Росії: у Байдена назвали умову

Нуланд вважає, що держсекретар США Ентоні Блінкен також згоден з її заявою.

ca5198dc482eddc750cfc4309fe5829c_28.01.23

США не виключають можливості пом'якшити санкції проти Росії, запроваджені через жорстоку агресію проти України, якщо Путін виведе усі війська з України та сяде за стіл переговорів.

Про це сказала заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд на слуханнях у Комітеті з міжнародних справ Сенату в четвер, 26 січня. Пише ТСН. 

"У контексті рішення Путіна вести серйозні переговори, вивести свої війська з України та повернути територію я, звичайно, підтримуватиму (пом'якшення санкцій - ред.). Думаю, що і держсекретар Ентоні Блінкен теж", - заявила вона.

Нагадаємо, у четвер, 26 січня, США визнали ПВК "Вагнер" транснаціональною злочинною організацією та заморозили усі активи угруповання. Як повідомила міністерка фінансів США Джанет Єллен, нові санкції ще більше вдарять по спроможності президента-диктатора РФ Володимира Путіна підтримувати ЗС РФ.

Додамо, що втрати "Вагнера" на війні Росії проти України обчислюються тисячами. Засновник злочинної організації Пригожин кидає своїх найманців у найжорстокіші бої. Як свідчать супутникові фото, кладовище вагнерівців у Росії зросло майже усемеро.

Тим часом радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк стверджує, що ПВК "Вагнер" вже втратила вбитими і пораненими 77% з майже 40 тисяч завербованих у колоніях в'язнів.

Оценка материала:

5.00 / 2
США можуть послабити санкції проти Росії: у Байдена назвали умову 5.00 5 2
Політика / Світ
28.01.2023 505
Еще материалы раздела «Світ»