<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
28.01.2023 963

Штраф до 5000 євро. Українців попередили про правила роботи в Німеччині

За нелегальну роботу в Німеччині покарання загрожує як найманим працівникам, так і роботодавцям. Штрафи сягають тисяч євро.

_nimechchina_gettyimages_1228789242_1_650x410_28.01.23

При цьому незнання закону не звільняє від відповідальності, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на сторінку німецько-української асоціації "Українці в Німеччині/Ukrainian Future".

"Якщо ви не знали, що працюєте нелегально, ви все одно понесете покарання. Що саме на вас чекає, залежить від того, як буде оцінена ваша вина – як адміністративне правопорушення чи як злочин", – звертають увагу українців в асоціації.

За адміністративне правопорушення можна отримати штраф у розмірі до 50 000 євро. Таке покарання передбачене на випадок, якщо людина не зареєструє свій бізнес, не внесе свою фірму до ремісничого реєстру, не надасть потрібні документи або надасть їх надто пізно.

Якщо контролюючі органи приймуть рішення, що підприємець скоїв злочин, то в такому випадку загрожує вищий грошовий штраф або арешт.

"Наприклад, якщо ви "працевлаштували" найманих працівників і не сплачували за них внески до фонду соціального страхування або якщо у вас працювали іноземці без відповідного дозволу/потрібних документів, або їхні умови праці були гіршими, ніж у їхніх колег з Німеччини", – попереджають українців.

За нелегальне працевлашування працівників можна отримати до 5 років ув'язнення, у важких випадках – навіть більше.

"Вас та вашого роботодавця також можуть звинуватити в ухиленні від сплати податків, якщо буде доведено, що ви працювали нелегально. За це можна отримати як фінансовий штраф, так і арешт. Якщо ви працюєте без відповідного дозволу, то отримаєте грошовий штраф до 5000 євро", – пояснюють в "Ukrainian Future".

Нагадаємо, ми писали, що українців попередили про нові штрафи у Німеччині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Штраф до 5000 євро. Українців попередили про правила роботи в Німеччині 5.00 5 2
Політика / Європа
28.01.2023 963
Еще материалы раздела «Європа»