НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
28.01.2023 603

У Раді прокоментували прогнози "затяжної війни" в Україні: "Це нікому не вигідно"

Очільник комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Олександр Завітневич прокоментував прогнози "затяжної війни" в Україні.

b877e03d2a2c9396b622f5dc37462ba2_28.01.23

Сьогодні деякі західні політики прогнозують "затяжну війну" в Україні, однак насправді це не вигідно ані світові, ані українцям.

Про це Завітневич рохповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Аналітики, які говорять про затяжну війну, починають порівнювати наявну інформацію. На мій погляд, і нам, і світу це не вигідно", - зазначив Завітневич.

Він додав, що Росія напевно має плани і щодо мобілізації, і щодо подальших військових дій, але важливіше прикладати зусиль до звільнення окупованих українських територій.

Нагадаємо, раніше російський диктатор Володимир Путін почав просувати наратив "затяжної війни" в Україні.

За словами політолога Володимира Фесенко, таким чином Путін намагається шантажувати Захід, щоб схилити до переговорів.

Після цього про Затяжну війну заговорили й в Україні. Так, генерал ЗСУ та ексзаступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що Україні потрібно готуватися до затяжної війни, адже бойові дії не закінчаться в лютому чи березні наступного року.

Такої думки дотримується і прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон. За його словами, повномасштабне вторгнення Росії до України може перейти у затяжну війну, але в ній час повністю на боці Києва.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді прокоментували прогнози "затяжної війни" в Україні: "Це нікому не вигідно" 5.00 5 2
Політика / Україна
28.01.2023 603
Еще материалы раздела «Україна»