<
НОВИНИ ДНЯ: Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйцявсі новини дня
Політика
Світ
29.01.2023 498

Не командир. В розвідці пояснили роль Пригожина у війні проти України

Голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин не керує бойовими загонами у війні проти України. Він виконує виключно медійну та політичну функцію.

_evgen_prigozhin_gettyimages_598648614_5_650x410_29.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

"Ключова функція Пригожина - це медійна та політична. Він безпосередньо не керує бойовими загонами, він не очолює штаб. Його задача - це фінансування, це власне оцей бізнес тіньовий на території РФ та за кордоном", - заявив Юсов.

За словами представника ГУР МО, Пригожин займається піаром й власним політичним майбутнім. Загалом ключова місія "вагнерівців" у війні це побудова політичної перспективи на території Росії після російського диктатора Володимира Путіна.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що, згідно з даними NYT, за останні декілька місяців кількість могил на кладовищі ПВК "Вагнера" зросла в 7 раз.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не командир. В розвідці пояснили роль Пригожина у війні проти України 5.00 5 2
Політика / Світ
29.01.2023 498
Еще материалы раздела «Світ»