<
НОВИНИ ДНЯ: У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2023 623

Зеленський назвав два міста на фронті, де йдуть найзапекліші бої: "Окупанти не просто штурмують наші позиції"

Українські військові міцно тримають оборону на Донеччині.

2d68283ce6ab298a6726111b602c8206_28.01.23

Ситуація на фронті залишається дуже складною, зокрема під Бахмутом та Вугледаром Донецької області. Російські війська, крім того, що штурмують позиції українських військових, цілеспрямовано знищують населені пункти. Пише ТСН. 

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні у п'ятницю, 27 січня.

"Ситуація на фронті, і зокрема на Донеччині – під Бахмутом та Вугледаром – залишається надзвичайно гострою. Окупанти не просто штурмують наші позиції – вони свідомо й методично знищують ці міста й села навколо них. Артилерією, авіацією, ракетами. Російська армія не має дефіциту засобів знищення. І зупинити її можна лише силою. Наші воїни, які тримають оборону на напрямках на Донеччині, – справжні герої. Я дякую кожному з вас, хлопці, за хоробрість", – сказав український лідер.

Також Зеленський запросив відвідати Бахмут президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, який закликав спортивні федерації допустити російських та білоруських спортсменів до змагань у нейтральному статусі.

Ситуація на фронті станом на 27 січня

За зведенням Генштабу ЗСУ, російські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському – обороняються. Окрім того, росіяни посилюють використання авіації.

Як повідомив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, під час наступу на Вугледар у Донецькій області окупанти зазнають великих втрат. Збройні сили Російської Федерації використовують мотострілецькі підрозділи та морську піхоту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський назвав два міста на фронті, де йдуть найзапекліші бої: "Окупанти не просто штурмують наші позиції" 5.00 5 1
Політика / Україна
28.01.2023 623
Еще материалы раздела «Україна»