<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
29.01.2023 509

Через різні моделі західних танків Україна може зіткнутися з проблемами — WP

Через різні моделі танків, які мають прибути до ЗСУ найближчим часом, Україна матиме логістичні проблеми з деякими з них.

e580deef1bd230349c9b4cd8fbed34a5_29.01.23

Через майже рік війни в Україні західні союзники нарешті погодилися надіслати Києву бойові танки. Однак через різні моделі танків Україна стикнеться з різними термінами постачання та логістичними перешкодами. Пише ТСН. 

Про це пише The Washington Post.

Україна очікує на прибуття танків Challenger 2 з Великої Британії, танків M1A2 Abrams зі Сполучених Штатів та Leopard 2 від Німеччини і кількох інших країн світу.

Експерт з танків в оборонно-розвідувальній компанії Janes Сонні Баттерворт вважає, що мішанина з різних систем ускладнює ситуацію з танками "з точки зору матеріально-технічного забезпечення".

"Українці працюватимуть з декількома різними типами озброєння, тому їм доведеться подбати про те, щоб забезпечити їх потрібними запчастинами до необхідних одиниць", — додав Баттерворт.

За його словами, сьогодні Україна використовує старі радянські танки Т-72, і може здаватися, що для успішної боротьби з Росією достатньо просто отримати західну техніку. Але в довгостроковій перспективі використання декількох типів танків може створити логістичні проблеми.

Американські чиновники кажуть, що попри успіхи українців  в обслуговуванні американської техніки на полі бою, експлуатація танків "Abrams" вимагатиме значної підготовки і навчання, яке, до того ж, необхідно організувати за межами України.

З іншими танками теж не все буде легко. Так, наприклад, британські Challenger 2 використовують боєприпаси, що відрізняються від стандарту НАТО, а запаси танків Leopard 2 в різних країнах дещо відрізняються, навіть якщо це однакова модель. Зокрема, система управління вогнем або радіосистема іспанського Leopard 2 A4, може відрізнятися від фінського.

Нагадаємо, у Білому домі розповіли, що постачання американських танків Abrams до України може зайняти місяці, перш ніж техніка буде на полі бою. Втім, німецькі танки Leopard будуть доставлені за короткий термін.

Оценка материала:

5.00 / 2
Через різні моделі західних танків Україна може зіткнутися з проблемами — WP 5.00 5 2
Політика / Україна
29.01.2023 509
Еще материалы раздела «Україна»