<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
30.01.2023 1102

За добу втрачають більше, ніж ЗСУ під час контрнаступу на Харківщині: екскомандир "Азову" – про "м'ясорубку" на Донбасі

За словами Жоріна, ЗСУ в жодному з великих контрнаступів не втратили стільки особового складу, скільки росіяни зараз втрачають на Донбасі.

521f50dd53c406977f68c3bd946eca71_30.01.23

Росія має невичерпний людський ресурс, тому кидає на штурм українських позицій підрозділ за підрозділом. Пише ТСН. 

Про це розповів екскомандир полку "Азов" Максим Жорін в інтерв'ю виданню "NV".

"Ситуація, м’яко кажучи, досить складна. Основна проблема полягає в тому, що ресурс ворога майже невичерпний. Наприклад, у нас буває за добу 20 спроб штурмів однієї позиції. І якщо ворог за ці 20 штурмів втрачає людей, вони гинуть, просто йдуть далі нові, нові і нові, то в нашому випадку це ті самі українські бійці стоять і витримують всі ці спроби штурму та натиску", – сказав Жорін.

За його словами, українським захисникам триматися дуже важко, але вони "вгризаються зубами, тримаються, наскільки це можливо, б’ються за кожну позицію".

Екскомандир "Азову" порівняв, що українська армія в жодному з великих контрнаступів не втратила стільки особового складу, скільки росіяни інколи на Донеччині просто в полі залишають за одну добу.

"Коли вони заради ста метрів готові покласти декілька тисяч людей, просто вбити їх, у цей час ми повністю Харківщину звільнили з меншими втратами", – наголосив він.

Жорін зауважив, що РФ просто не рахує свої втрати, особливо завербованих зеків-"вагнерівців". І це дуже вигідно для путінського режиму, адже потім не треба відправляти тіла додому і замість них "не треба купувати "Ладу" близьким".

"Зараз насправді це виглядає як те, що задача була зробити справжню "м’ясорубку". І байдуже, скільки людей в цьому загинуть, головне, щоб їх було якомога більше, при чому з обох сторін. І саме це біля Бахмута зараз і відбувається", – підсумував військовослужбовець.

Раніше Максим Жорін розповів, як втрата Соледара вплине на ситуацію в зоні бойових дій.

Також Жорін заявляв, що 2023 року росіяни можуть піти в новий наступ і розглядають для цього три сценарії.

Нагадаємо, що росіяни тисячами кидають своїх військових і завербованих зеків як "гарматне м'ясо" для штурму українських позицій на Донбасі.

Так, 27-річний Вадим, який воював на Бахмутському напрямку, розповів ТСН, що перед українськими позиціями просто "килим" з трупів вбитих росіян. За його словами, окупанти "як зомбі лізуть, просто своїх переступають і далі йдуть".

За інформацією ЗСУ, впродовж останніх двох місяців окупанти біля Бахмута втратили таку ж кількість особового складу, як під час двох Чеченських війн.

Оценка материала:

5.00 / 2
За добу втрачають більше, ніж ЗСУ під час контрнаступу на Харківщині: екскомандир "Азову" – про "м'ясорубку" на Донбасі 5.00 5 2
Політика / Україна
30.01.2023 1102
Еще материалы раздела «Україна»