<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
31.01.2023 4424

Що таке перша, друга та третя лінії оборони: пояснення військового експерта Жданова

Жданов пояснив, як зводяться лінію оборони на фронті.

a332b4737a0382296814db6a37066c56_31.01.23

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що таке перша, друга та третя лінія фронту. Він пояснив, що це - система інженерних споруд, яка дозволяє військам вести оборонні бої. Пише ТСН. 

Про це він сказав на своєму ютуб-каналі.

"Оборона будується в кілька ешелонів. Тобто коли потрібна стійкість оборони, то її будують в кілька ліній. Перша, друга та третя. Може бути і більше. Це - система оборонних споруд: окопи, бліндажі, сховки для боєприпасів та ходи. Їх будують за різними принципами. От під Херсоном окупанти будувати три лінії оборони та ставили там "бетонні ковпаки". Оборонні споруди зводять з урахуванням особливостей місцевості. Тобто обираються найкращі позиції, де буде ця лінія оборони. Звідти війська можуть оборонятись та завдавати ударів по противнику. Якщо ця лінія оборони під щільним вогнем і немає сенсу там перебувати, війська переходять на другу лінію оборони, де все уже обладнано. Противник, зайшовши на першу лінію оборони, стикається з тим, що війська відійшли на нові позиції", - сказав Жданов.

Нагадаємо, Зеленський розповів про постійні штурми окупантів на Донбасі. Президент зазначив, що ситуація там дуже складна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що таке перша, друга та третя лінії оборони: пояснення військового експерта Жданова 5.00 5 2
Політика / Україна
31.01.2023 4424
Еще материалы раздела «Україна»