<
НОВИНИ ДНЯ: Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 дніввсі новини дня
Політика
Україна
31.01.2023 842

"Україна має 2-4 місяці на звільнення територій": генерал Маломуж пояснив чому

Микола Маломуж підкреслив, що Україна не може втрачати час у війні, яку розв'язала Росія.

97c90b505a8ca908c510c5fccb91680d_31.01.23

Збройним силам України необхідно звільнити території, які захопила Росія, протягом наступних 2-4 місяців. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL розповів колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Вкрай важливо, щоб наші дії щодо звільнення територій були в найближчі 2-4 місяці, допоки Росія не згенерувала нові підрозділи, корпуси, дивізії, армії і не встигла підготувати певний потенціал. Звичайно, не високоякісний, не високотехнологічний, але масовий – танки, БТР, ракетні засоби, боєприпаси та інше. Щоб розгорнути таку "махину", Росії потрібно приблизно пів року. Це не лише підготовка особового складу у навчальних центрах на території Білорусі та Росії, а й освоєння техніки та озброєння новими необстріляними мобілізованими. Бо "мобіки" масово гинуть. Ефект від них мінімальний", - пояснив генерал.

Він зазначив, шо саме тому Росія перейшла до нової тактики: більш потужне об'єднання всіх ресурсів, навчання хоча б упродовж 2-4 місяців та підготовка нових дивізій та частин, які працюватимуть уже на подальший наступ на території України.

Микола Маломуж також пояснив, що нещодавня зустрічі у форматі "Рамштайн", яка відбулась 20 січня, а саме домовленість про постачання озброєння Україні, позбавить Росію будь-яких засобів для підтримки вогню та проводити наступальні операції як на сході – Луганська та Донецька області – так і на півдні, у Запорізькій, Херсонській областях, аж до Криму.

"У перспективі 2-3 місяців ми отримаємо новітні озброєння та техніку у великій кількості. Це сотні БТР, більше сотні танків – і Leopard, Abrams і ракетні системи. Далекобійна артилерія на 160 км. Це дуже важливо, щоб знищити всі резерви, які рухатимуться з Росії. Це дозволить також створювати вогневі вали за фронтом. Цей сценарій є найпріоритетнішим на сьогоднішній день. Гадаю, він готується. Єдина затримка була з надходженням озброєння, техніки та боєприпасів, бо їх потрібні мільйони, а не сотні тисяч, як нам постачали раніше", - резюмував він.

Восьма зустріч у форматі "Рамштайн" 20 січня

До нового пакета військової допомоги для Україні за підсумками засідання у Рамштайні увійшли гелікоптери, британські танки, засоби ППО та ракети до цих систем, бронетранспортери, бойові машини піхоти, позашляховики, гаубиці, самохідні артилерійські установки, снаряди.

Наступна, дев'ята, зустріч Контактної групи з оборони України на американській авіаційній базі Рамштайн відбудеться у лютому 2023 року.

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга восьме засідання "Рамштайну" назвав бронетанковим, а наступне - буде авіаційне.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Україна має 2-4 місяці на звільнення територій": генерал Маломуж пояснив чому 5.00 5 2
Політика / Україна
31.01.2023 842
Еще материалы раздела «Україна»