<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
30.01.2023 428

У Кремлі готуються до нового наступу на Україну — Столтенберг

Генсек НАТО заявив, що шлях до мирних переговорів зараз виглядає парадоксально.

Росія готується не до миру, а до нового наступу в Україні, заявив під час виступу в Інституті перспективних досліджень CHEY у Південній Кореї Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що зараз ніхто не може сказати, коли закінчиться війна, однак вона є вибором Путіна.

«Він вирішив вторгнутися в іншу країну, суверенну демократичну державу в Європі. І президент Путін може закінчити війну сьогодні. Але проблема полягає в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що Путін і правителі в Москві готуються до миру. Ми бачимо протилежне. Ми бачимо, що вони готуються до нового наступу, що вони мобілізують більше солдатів, понад 200 000, а потенційно навіть більше. Що вони активно купують нову зброю, більше боєприпасів, нарощують власне виробництво», - сказав очільник альянсу.

Столтенберг зазначив, що нема жодних ознак і того, що в Росії відмовились від основної мети вторгнення – взяти Україну під повний контроль.

Генсекретар НАТО також сказав, що в разі проведення переговорів, вони будуть довготривалими

«Не всі війни, але багато воєн закінчуються за столом переговорів. І, швидше за все, ця війна на якомусь етапі також завершиться за столом переговорів. Але ми знаємо, що те, що відбувається за цим столом, нерозривно пов’язане з ситуацією на полі бою та повністю залежить від неї. Отже, якщо ми дійсно хочемо, щоб Україна переважала як суверенна, незалежна держава в Європі, то нам потрібно підтримати їх зараз. Військова підтримка сьогодні дає можливість досягти мирної угоди завтра", - наголосив Столтенберг.

Він додав, що поки  Путін вірить, що може перемагати на полі бою, він не сяде за стіл переговорів.

«Тож парадокс полягає в тому, що фактично військова підтримка України є найкращим способом досягнення мирного вирішення війни шляхом переговорів», - зазначив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кремлі готуються до нового наступу на Україну — Столтенберг 5.00 5 1
Політика / Україна
30.01.2023 428
Еще материалы раздела «Україна»