<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Світ
01.02.2023 446

Не роби іншому зла, і собі не нашкодиш: в МЗС України прокоментували вибухи в Ірані

Іранці викликали до МЗС тимчасового повіреного України.

624bf93079c7d6cd0026c0b342d8b837_01.02.23

Тимчасовий повірений України був викликаний на зустріч в МЗС Ірану. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook 30 січня.

"Україна неодноразово застерігала Іран: наслідки за підтримку агресії проти України будуть набагато масштабніші, ніж вигода від співпраці з Росією. Нам невідома причина вибухів на іранських об‘єктах. Але як каже перська народна мудрість: не роби іншому зла, і собі не нашкодиш", - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, в Ірані декілька великих військових об'єктів були атаковані безпілотниками-камікадзе. За неофіційними даними, вибухи пролунали, зокрема, на заводі з виробництва безпілотників Shahed та нафтопереробному підприємстві.

Відповідальність за атаки не взяла на себе жодна організація чи країна. Аналітики й оглядачі впливових ЗМІ припускають, що за вибухами стоїть Ізраїль, який прагне завадити мілітаризації Ірана і реалізації іранської ядерної програми. Ізраїльські офіційні особи цю інформацію не коментують.

Між тим, як зазначають експерти, вибухи стали допомогою для України від "невідомих союзників", оскільки тепер Ірану буде складніше постачати дрони Shahed до Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не роби іншому зла, і собі не нашкодиш: в МЗС України прокоментували вибухи в Ірані 5.00 5 1
Політика / Світ
01.02.2023 446
Еще материалы раздела «Світ»