НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Європа
01.02.2023 505

ЄС наклав санкції на виробника безпілотників в Ірані

Європейський союз додав до санкційного списку іранську державну корпорацію Iran Aircraft Manufacturing Industries Corporation. Вона виробляє безпілотні літальні апарати.

gettyimages_457787396_87_650x410_01.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний журнал ЄС.

Іранська корпорація HESA спеціалізується на виробництві військових і цивільних літаків і безпілотних літальних апаратів. Ці БПЛА використовує Корпус вартових ісламської революції.

У документі зазначили, що ці безпілотники використовує і Російська Федерація. У Раді ЄС заявили, що ця організація бере участь у розробці та доставці безпілотних літальних апаратів до Росії.

Саме через вона має бути внесена до переліку фізичних і юридичних осіб та організацій, на які накладаються обмежувальні заходи.

Нагадаємо, що Сполучені Штати ввели санкції проти Корпусу вартових ісламської революції Ірану (КВІР) та п'ятьох членів його правління за утиск протестів в Ірані.

Міністри країн Європейського союзу погодили новий пакет санкцій проти Ірану. Він стосується осіб, причетних до придушення мирних протестів.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС наклав санкції на виробника безпілотників в Ірані 5.00 5 1
Політика / Європа
01.02.2023 505
Еще материалы раздела «Європа»