<
НОВИНИ ДНЯ: "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценаріївсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2023 702

Надскладна операція. У МЗС сказали, скільки Україні потрібно танків та БМП для контрнаступу

Україні необхідно як мінімум 300 танків та 500 БМП для проведення контрнаступальних операцій цієї весни.

gettyimages_1240537145_650x410_01.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра закордонних справ та екс-посла в Німеччині Андрія Мельника в інтерв'ю, що транслювалось в ефірі телемарафону.

Мельник спирається на цифри, що надані військовим керівництвом України, зокрема міністром оборони Олексієм Резніковим та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

"Йдеться про те, що ми б хотіли на оцей перший контрнаступ, який готується, оцей весняний, нам потрібно, щоб було ну принаймні 300 танків, і десь 500 бойових машин піхоти. І плюс для цього треба готувати військових, це теж болюча тема", - сказав він.

Заступник голови МЗС зазначив, що це той мінімум, який дозволить спланувати українським військовим операцію з мінімальними втратами, але максимальним ефектом.

"Це надскладна операція, яка може бути успішною лише тоді, коли у нас є достатня кількість БМП, БТРів, танків, навчених людей, артилерії, підтримки з повітря, дронів. Такого світ не бачив з 45-го року. Це на Європейському континенті найстрашніша війна", - сказав Мельник.

До того ж, він зазначив, що Україна очікує отримати до 100 танків Leopard у рамках міжнародної коаліції.

Нагадаємо, аналітики ISW зазначали, що затримки поставок танків можуть коштувати Україні можливості для контрнаступу взимку.

Як повідомлялося раніше, у Німеччини обіцяють передати Україні танки Leopard 2 до кінця березня. Британія також зазначила, що танки Challenger 2 зможуть доставити Україні наприкінці березня.

При цьому США заявили, що не зможуть передати обіцяні Abrams до весняного наступу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Надскладна операція. У МЗС сказали, скільки Україні потрібно танків та БМП для контрнаступу 5.00 5 1
Політика / Україна
01.02.2023 702
Еще материалы раздела «Україна»