НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2023 456

"ЗСУ ламають плани Росії": військовий експерт про ключові напрямки на фронті

Окупанти змушені переглядати терміни та напрями наступу.

fd32f6f3e5425cd1f454dc0e3d86d332_01.02.23

Збройні сили України ламають плани армії Росії, зупинивши наступ окупантів на кількох напрямках. Пише ТСН. 

Про це розповів військовий експерт Сергій Грабський в ефірі каналу "Freeдом".

Як зазначив Грабський, Росія "повернулася до своєї традиційної армії — величезної маси військ з низьким технічним забезпеченням".

"Якість цих військ залишає бажати кращого. Я намагаюся уникати слова "чмобіки" — ці люди пройшли певну підготовку, вони мають певну мотивацію. Але говорити про те, що вони здатні на серйозні вмотивовані дії, не можна", — вважає він.

За словами експерта, можливе використання цих військ залежить, зокрема, від стійкості української армії.

"Відчайдушні бої, які ведуть наші війська на Бахмутському напрямку, в районі Авдіївки, Мар'їнки, Вугледара, біля Кремінної, ламають плани російських окупантів. Їм для підтримки такого високого темпу наступу потрібен основний ресурс – люди, і ще раз люди. З технікою у них не все так добре, як їм би хотілося. Тому зараз терміни наступу можуть переноситися, міняти напрямок руху. Ми спостерігаємо спроби просуватися в Запорізькій області, пафосний початок атаки в районі Вугледару, яка захлинулась, і зараз противник тупцяє на місці", - розповів він.

На думку Грабського, відчайдушні, але безуспішні спроби окупантів просунутися на різних напрямках, "дають нам можливість припустити, що і заявлений наступ, незважаючи на те, що противник концентрує дуже багато ресурсів, навряд чи принесе їм перемоги оперативного, тим паче стратегічного рівня, на які вони розраховують".

Як пояснив експерт, наступ "мав би сенс, якби противник мав достатньо сил і засобів для атаки на кількох напрямках, а тут дай боже, щоб були здатні завдати удару хоч з одного напрямку".

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попередив, що РФ готується до нового наступу на Україну. За його словами, для цього Путін збирає угруповання до 200 тис. військ, яке може кинути у наступ у лютому чи навесні. Під загрозою може опинитись Київ.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу підтвердив підготовку до нових наступальних дій в Україні. Як пояснив Шойгу, саме для цього РФ проводила часткову мобілізацію.

Військовий експерт Роман Світан вважає, що РФ може організувати наступ на двох напрямках на Донбасі, однак для виконання масштабних завдань окупантам не вистачає озброєння.

Військовий експерт Сергій Грабський прогнозує, що новий ймовірний наступ армії РФ може припасти на 24 лютого.

Оценка материала:

5.00 / 1
"ЗСУ ламають плани Росії": військовий експерт про ключові напрямки на фронті 5.00 5 1
Політика / Україна
01.02.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»