<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2023 926

Росія не задіяла всі можливі резерви і готується до неминучого наступу – ISW

Росія готується до наступу, впевнені аналітики.

fd58ed7adc8593d6f6e07be45af660b3_01.02.23

Росія створює умови для початку наступальних зусиль у найближчі місяці, ймовірно, в Луганській області. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що Росія готується до неминучого наступу, підтверджуючи оцінку ISW, що наступ у найближчі місяці є найбільш вірогідним варіантом дій", – зазначають аналітики.

Вони нагадали про заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що немає жодних ознак того, що Росія готується до мирних переговорів і все вказує на протилежне, а також що Росія може мобілізувати до 200 тисяч військовослужбовців та продовжує закуповувати зброю та боєприпаси завдяки збільшенню внутрішнього виробництва та партнерства з авторитарними державами, такими як Іран та Північна Корея. Столтенберг підкреслив, що президент Росії Володимир Путін зберігає свої максималістські цілі в Україні.

Також аналітики взяли до уваги заяву голови Ради резервістів ЗСУ Івана Тимочко про те, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі і будуть змушені розпочати наступ через зростаючий внутрішній тиск, необхідний для перемоги.

"Заяви Столтенберга та Тимочко підтверджують попередній прогноз про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області в найближчі місяці", – йдеться у звіті ISW.

Крім того, аналітики ISW звернули увагу на те, що з повідомлень російських військових блогерів, Росія задіяла ще не всі резерви і готує їх для вирішального наступу.

Раніше аналітики повідомили, що президент Росії Володимир Путін у найближчі пів року спробує здійснити нову спробу рішучого наступу, найімовірніше, в Луганській області.

Крім того, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що росіяни готуються до потужного наступу на Україну. Це може статись вже за місяць-два.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не задіяла всі можливі резерви і готується до неминучого наступу – ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
01.02.2023 926
Еще материалы раздела «Україна»