<
НОВИНИ ДНЯ: Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
01.02.2023 410

Нацгвардія США готується до можливих арктичних конфліктів з Росією та Китаєм – ЗМІ

Американські службовці подорожують до далеких куточків Канади та Норвегії, щоб звикнути до бойових дій у глибокому снігу та лютому морозі.

98bb99fd9ec9668fd2b12e578795e8a8_01.02.23

У січні члени Національної гвардії випробували свої навички холодної погоди на рідній території: у північному Мічигані. Пише ТСН. 

Про це пише Military Times.

На вихідних завершилися перші десятиденні загальновійськові навчання Національної гвардії «Північний удар 23». Це вже шостий рік, коли гвардія організовує цей захід, який є частиною діяльності армії США, щоб підготуватися до військового протистояння в Арктиці, де, коли тане лід, водні шляхи стають більш судноплавними, а такі країни, як Китай і Росія, збільшують свою військову присутність.

«Якщо ви подивіться на карту з Північного полюса, ви побачите, наскільки близько знаходяться всі ці країни», — сказав Military Times у генерал армії Ден Хокансон, начальник Бюро Національної гвардії. «І ви також бачите простори Арктики. І коли ми спостерігаємо за підвищенням температури та подальшим доступом до Арктики, деякі з цих сценаріїв, за якими майже ніхто не працював би, оскільки вони такі складні, тепер ми починаємо спостерігати, як країни просуваються до цих територій. І там буде конкуренція».

Окрім таких супротивників, як Росія та Китай, в Арктиці діють такі союзники по НАТО, як Норвегія, країни, які США були б зобов’язані підтримати в разі конфронтації.

«Ми повинні бути в змозі відправитися туди, куди може відбутися потенційний бій, і ми повинні забезпечити присутність там», — додав Хокансон. «Ви повинні мати можливість поїхати туди, а не просто поїхати туди та вижити — поїхати туди, працювати та процвітати».

Основним напрямком навчань була польова артилерія, учасники 20-ї групи спеціального призначення працювали з передовими спостерігачами разом із саперним взводом, який допомагав будувати імпровізовані вогневі бази та підтримувати дороги.

Також на місці події були латвійські спецпризначенеці. .

«Вони живуть цим день у день, вони жили цим поколіннями. І в багатьох випадках ця загроза існує сьогодні», – сказав Хокансон. «І ви бачите надзвичайний стан і їхню підтримку України. Але також у центрі уваги: «Гей, ми повинні бути готові, якщо щось трапиться вздовж нашого кордону» Це, певним чином, надзвичайна ситуація для громадян», - зауважив посадовець.

Під час пресконференції він сказав, що має намір не лише розширити ротацію своїх навчань і тренувань, але й модернізувати структуру бригади та дивізії, щоб більш точно відображати чинну армію.

«Я думаю, що те, що ми сьогодні побачили, це те, що наші гвардійці усвідомили, що... Арктика є важливим середовищем», - Хокансон. «І нам потрібно використовувати будь-яку нагоду, щоб справді тренуватися в  середовищах,  — просто пам’ятати, що ми можемо працювати там», - резюмував він.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомляли про те, що Росія відправляє вантажні літаки до Китаю по 10 разів на тиждень. Росіяни нібито забирають "військову допомогу – екіпірування, бронежилети, шоломи, одяг тощо".

Водночас у розмові з головою Європейської ради Шарлем Мішелем Сі Цзіньпін запевнив, що Китай не постачає зброю Росії.

Але Білий дім запевняє, що Америка спостерігає, щоб Китай не допомагав Росії у війні з Україною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацгвардія США готується до можливих арктичних конфліктів з Росією та Китаєм – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
01.02.2023 410
Еще материалы раздела «Світ»