<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2023 563

Джонсон назвав умову, за якої Путін не наважився б напасти на Україну

Російський диктатор Володимир Путін наважився на вторгнення в Україну, оскільки знав, що вона не збирається вступити в НАТО. Якби Захід мав рішучість привести українців до Альянсу, то цієї війни вдалося б уникнути.

_dzhonson_gettyimages_1239871779___2_650x410_01.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на колонку екс-прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона для The Washington Post.

"Десятиліттями ми використовували дипломатичну двослівність щодо НАТО та України - і це закінчилося повною катастрофою. Ми роками розповідали українцям, що ми проводимо політику "відкритих дверей" в НАТО, і що вони мають право "обирати свою долю", і що Росія не повинна мати права вето", - пише Джонсон.

Він зазначив, весь цей час Захід недвозначно давав зрозуміти Москві, що Україна ніколи не вступить до Альянсу, бо дуже багато членів НАТО самі застосують своє право вето.

"Результат - найгірша війна в Європі за останні 80 років. Президент Росії Володимир Путін зруйнував незліченну кількість життів, домівок, надій і мрій", - заявив Джонсон.

На його думку, Путін розпочав повномасштабну війну, оскільки в НАТО не дуже серйозно ставилися до захисту України.

"Раніше говорили, що українське населення надто розділене щодо членства в НАТО. До 2014 року ви точно могли навести такий аргумент. Подивіться зараз на цифри. Згідно з одним нещодавнім опитуванням, підтримка членства України в НАТО зараз масштабна - 83 відсотки", - звернув увагу Джонсон.

Як він підкреслив, якщо раніше люди стверджували, що "Україна не є належним чином військово-сумісною з НАТО", то сьогодні українці розгортають величезну різноманітність техніки з країн Альянсу, причому з неперевершеною майстерністю та відвагою.

"Немає абсолютно нічого, чого Альянс міг б навчити українців щодо ведення війни - насправді, є багато чого, чого вони могли б навчити нас...Путін не вторгся, бо думав, що Україна не збирається вступати до НАТО. Він завжди знав, що це малоймовірно. Він напав на Україну, тому що вважав, з багатьма доказами, що ми не дуже серйозно ставимося до захисту України", - констатував Джонсон.

У підсумку він додав, якби Захід був достатньо сміливим та послідовним, щоб привести Україну до НАТО, тоді цієї повної катастрофи вдалося б запобігти.

"Українцям треба дати все необхідне, щоб якомога швидше закінчити цю війну, і почати процес прийняття України до НАТО, і почати його зараз", - підсумував Джонсон.

Нагадаємо, раніше Борис Джонсон закликав західні країни передати Україні всю необхідно зброю для боротьби проти Росії, аби якомога швидше закінчити загарбницьку війну та висловив сподівання, що українці здобудуть перемогу в 2023 році.

Також британський екс-прем'єр запевняв, що Путін навряд чи використає ядерну зброю у війні проти України, якою він та його оточення постійно погрожує.

Оценка материала:

5.00 / 2
Джонсон назвав умову, за якої Путін не наважився б напасти на Україну 5.00 5 2
Політика / Україна
01.02.2023 563
Еще материалы раздела «Україна»