<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові термінивсі новини дня
Політика
Україна
31.01.2023 348

Кулеба розповів, скільки танків отримає Україна у першій хвилі допомоги

У першій хвилі внесків Збройні сили України отримують від 120 до 140 одиниць танків сучасних західних моделей – Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, повідомляє Укрінформ.

Він зауважив, що січневі рішення щодо зброї свідчать про новий євроатлантичний консенсус партнерів: чим міцнішою буде Україна, тим швидше буде покладено край цій злочинній війні. Яскравим втіленням цього правила є формування міжнародної танкової коаліції, до якої увійшли 12 учасників, зазначив Кулеба.

«Ще зарано називати всі країни коаліції та їхні практичні внески, бо деякі з них ще мають ухвалити формальні рішення відповідно до своїх внутрішніх процедур. Можу лише відзначити, що у першій хвилі внесків Збройні сили України отримують від 120 до 140 одиниць танків сучасних західних моделей – це Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams і дуже розраховуємо на Leclerc», - наголосив міністр.

Глава МЗС додав, що Україна продовжує працювати як над розширенням складу танкової коаліції, так і над збільшенням внесків уже заявленими учасниками.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба розповів, скільки танків отримає Україна у першій хвилі допомоги 5.00 5 1
Політика / Україна
31.01.2023 348
Еще материалы раздела «Україна»