<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
31.01.2023 417

Нардепи хочуть збільшити видатки держбюджету-2023

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №8399, який передбачає збільшення видатків держбюджету на 5,5 млрд грн.

Про це у Facebook повідомила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

«Вчора з колегами зареєстрували зміни до Державного бюджету 2023 року, які напрацювали спільно з Мінфіном та Мінвідновлення. Проєкт може стати першими змінами до бюджету цього року. На сайті реєстраційний №8399», - зазначила депутатка.

За словами Підласої, законопроєкт, зокрема, пропонує виділити кошти на Мінвідновлення, передати йому розпорядників та бюджетні програми Мінрегіону та Мінінфраструктури, а також передати Фонд ліквідації наслідків збройної агресії (52,5 млрд грн) від Мінфіну до Мінвідновлення.

Також передбачається збільшення видатків бюджету на загальну суму 5,5 млрд.

Із них 1,35 млрд грн — нова бюджетна програма на реконструкцію чи модернізацію трьох лікарень (Охматдит, університетської клініки у Києві та реабілітаційного центру у Львові). Кошти буде залучено коштом кредиту від уряду Австрії.

Ще 1,12 млрд грн передбачається на програму відновлення мостів ( Кредіт Уряду Британії).

1,28 млрд грн - на гранти для малого та мікробізнесу зі сфери переробки (pа рахунок повернення до державного бюджету коштів від Фонду безробіття).

За словами Підласою, минулого року Мінекономіки видало 957 млн грн грантів за цією програмою, що дозволило створити 3380 нових робочих місць, тому програму однозначно потрібно буде продовжувати.

Також передбачається, що близько 1,094 млрд грн буде направлено на облаштування пунктів пропуску ( за рахунок кредиту уряду Польщі), 365,7 млн. грн. — додатково підуть Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві (pа рахунок гранту Світового банку).

При цьому 285 млн грн буде спрямовано на закупівлю безпілотників для моніторингу державного кордону ( Кредіт уряду Польщі). Ще 80 млн грн - підуть на закупівлю спецобладнання для лікарень ( Грант уряду Японії).

Депутатка наголосила, що всі кредитні та грантові угоди вже підписані, узгоджені, кошти частково виділені, тому йдеться лише про їх розподіл, а не про збільшення боргового навантаження.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нардепи хочуть збільшити видатки держбюджету-2023 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
31.01.2023 417
Еще материалы раздела «Економіка»