НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.02.2023 1270

Чи чекати сильних морозів та снігопадів у лютому: синоптик здивував прогнозом

У лютому може засніжити

Січень 2023 року міг запам’ятатися українцям як мінливий місяць з погляду погодних умов. Температурні показники часом знаходилися на практично березневих рівнях, проте також знайшлося місце і для справжніх морозів. При цьому лютий в Україні обіцяє бути більш стабільним та "зимовим" з помірними морозами. Пише telegraf.com.ua.

 

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич ексклюзивно "Телеграфу" розповів, що вже на початку останнього місяця зими температурне тло в Україні знизиться на 3 — 6 градусів. Похолодання відбудеться в період з 4 по 7 лютого в результаті надходження холодніших повітряних мас з півночі.

Також є можливість встановлення снігового покриву в більшості областей. Таким чином, у першій декаді лютого є всі передумови для настання класичної зимової погоди зі снігом та помірними морозами.

Варто зазначити, що в Українському гідрометцентрі також прогнозують невелике похолодання. За даними синоптиків, середньомісячна температура передбачається від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. При цьому зазначається, що дані показники все ще вищі за кліматичну норму на півтора-два градуси.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи чекати сильних морозів та снігопадів у лютому: синоптик здивував прогнозом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.02.2023 1270
Еще материалы раздела «Суспільство»