<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Політика
Україна
02.02.2023 653

Чи можна буде стати на військовий облік онлайн і чи будуть видавати в "Дії" повістки

Якими послугами зможуть скористатися військовозобов’язані та призовники онлайн, чи буде в "Дії повістка, пише ТСН.ua.

6a1c6a623da35ccca7f4c4b84e71e2ff_02.02.23

У новому Порядку військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, який 30 грудня 2022 року  ухвалив Кабмін, поряд з іншими змінами прописані послуги, які будуть доступні в "Дії" для призовників, військовозобов'язаних і резервістів, та можливість електронного обміну даними військовозобов’язаних.

Чи будуть повістки в "Дії", чи можна буде стати на військовий облік

Як пояснив керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік, повістки через "Дію" не видаватимуться. Не можна буде через "Дію" і ставати на військовий облік.

За словами Баніка, "Дія" не є способом доставлення повісток. Основна мета цього застосунку – це надавати зручні зрозумілі сервіси.

Через "Дію" надаватимуться такі послуги:

  • Зміна місця реєстрації. Якщо людина збирається змінити місце проживання, їй не треба їхати та зніматися з обліку, а потім ставати на облік в іншому місці. В разі зміни військовозобов'язаним адреси через "Дію" реєстр військовозобов’язаних автоматично отримає нові дані.

Як зазначив Мстислав Банік, ця послуга в "Дії" від 24 лютого була призупинена, адже під час воєнного стану змінювати місце проживання можна лише з дозволу військкомату.

  • Електронний військовий квиток. Коли точно він з'явиться, поки невідомо, це питання пропрацьовується з Міністерством оборони.

 

  • Обмін даними між військкоматами та Єдиним державним реєстром військовозобов’язаних, призовників і резервістів та іншими державними базами даних і реєстрами. За словами Мстислава Баніка, насправді цей механізм уже працює.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи можна буде стати на військовий облік онлайн і чи будуть видавати в "Дії" повістки 5.00 5 1
Політика / Україна
02.02.2023 653
Еще материалы раздела «Україна»