<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.02.2023 607

Ожеледиця на дорогах: синоптики попередили про небезпеку на вихідних

В таку погоду зростає кількість автомобільних аварій та травм.

За попередніми прогнозами синоптиків цього тижня в Україні погода помітно погіршиться. Крім опадів, на українців чекає зниження температури і, як наслідок, ожеледиця. Пише zn.ua.

Синоптик Наталя Діденко попередила, що теплий січень, зовсім не означає, відсутність морозів у лютому і вже 4 лютого температура повітря помітно знизиться.

«Також очікуються усілякі супутні явища типу сильного вітру, ожеледиці, ускладнення ситуації на дорогах та тротуарах. Тому поки ще хоча б вдень тепліше, подумайте, що зробити, щоб додатково утеплити себе та повідомити про зміни погоди друзям, сусідам та родичам, які зазвичай не цікавляться прогнозом»,– закликала вона.

Її слова підтверджують прогнози Укргідрометцентра. Згідно з ними, 4 лютого, майже на всій території України денна температура опуститься нижче нуля.  Це не торкнеться лише Півдня та південного сходу України. Вдень в середньому очікується від 0 до -2, а вночі буде холодніше– від -2 до -5. Тож ожеледиці не уникнути.

В останні день тижня, 5 лютого, морози посиляться до -7 у нічний час, та до -4 вдень. У неділю температура опуститься на всій території України, нічні морози до -5 очікуються навіть у Криму. Також, на усій території країни прогнозують снігопади, на півдні – сніг з дощем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ожеледиця на дорогах: синоптики попередили про небезпеку на вихідних 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.02.2023 607
Еще материалы раздела «Суспільство»