<
НОВИНИ ДНЯ: "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценаріївсі новини дня
Політика
Європа
01.02.2023 385

Польща пропонує НАТО надати Україні "гарантії" перед літнім самітом Альянсу

Польща пропонує розробити угоду щодо надання Україні гарантій безпеки. І пропонує зробити це до саміту Альянсу, який відбудеться цього літа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова президента Польщі Анджея Дуди, якого цитує dorzeczy.pl.

При цьому він наголосив, що українська армія має отримати достатньо техніки від партнерів, щоб мати змогу зупинити наступ Росії та повернути окуповані території, і це "найважливіше завдання сьогодні".

"Ми б хотіли перед самітом у Вільнюсі разом із нашими партнерами виробити домовленість із нашими союзниками у вигляді надання Україні конкретних гарантій безпеки з боку НАТО. Тобто, зробити крок далі в цьому процесі зміцнення безпеки України з точки зору її майбутнього вступу до Північноатлантичного альянсу", - заявив Дуда.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща пропонує НАТО надати Україні "гарантії" перед літнім самітом Альянсу 5.00 5 1
Політика / Європа
01.02.2023 385
Еще материалы раздела «Європа»