<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
03.02.2023 498

Австрійський банк Raiffeisen більше половини прибутку за 2022 рік заробив на території Росії

Австрійський Raiffeisen Bank International більше половини свого прибутку минулого року заробив на території Росії, з ринку якої він нібито збирається піти після вторгнення в Україну.

rfb_gettyimages_1238706620_1_650x410_03.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За даними звітності за 2022 рік, прибуток з території Росії склав 2,058 млрд євро, а прибуток усієї групи 3,797 млрд євро.

Raiffeisen вивчає стратегічні варіанти для бізнесу, у тому числі можливий вихід після вторгнення Росії в Україну минулого року. Raiffeisen стверджує, що його зусилля можуть зайняти деякий час.

Генеральний директор RBI Йоханн Штробль заявив журналістам на прес-конференції, що "є прояви інтересу" до операцій на території Росії, додавши, що не може уточнити деталі.

"Ми все ще перебуваємо на етапі аналізу", - сказав він.

Raiffeisen працює в Росії з моменту розпаду Радянського Союзу і є десятим за розміром активів російським банком.

Попри те, що діяльність Raiffeisen на території РФ зробила значний внесок у прибуток групи, через санкції те, що він заробляє, залишається у місцевого дочірнього банку.

Кількість співробітників у РФ зросла минулого року на 2,3% до 9537 осіб, а кількість клієнтів скоротилася на 27% до 3,2 млн.

В Україні, де також працює Raiffeisen, банк критикував за надання відстрочки за кредитами російським солдатам.

Raiffeisen стверджував, що він був зобов'язаний зробити це за законом, як і всі російські банки, а український дочірній банк дотримується всіх юридичних вимог Європейського Союзу, які визнають територіальну, політичну та економічну цілісність України.

"Звичайно, це питання моралі, у цьому немає жодних сумнівів", - сказав Генріх Шаллер, голова Raiffeisenlandsbank Oberoesterreich, акціонера RBI.

Оценка материала:

5.00 / 2
Австрійський банк Raiffeisen більше половини прибутку за 2022 рік заробив на території Росії 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
03.02.2023 498
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»