НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Світ
03.02.2023 573

Путін готується до максимальної ескалації: Жданов оцінив реальні ресурси для наступу

Росії не вистачить ресурсів на великого наступу одразу з кількох напрямків.

ff35aafc3a4d7c72b4dc463ea817326b_03.02.23

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що для повторення такого великого наступу, як 24 лютого 2022 року, Росії забракне ресурсів.

Про це Жданов розповів у інтерв’ю ТСН.ua.

Він пояснив, чому Росії не вистачить ресурсу для нового наступу одразу на низці напрямків.

"На сьогоднішній день – ні, не вистачить (у Росії ресурсів – ред.). Справа в тому, що ту хвилю мобілізації, яку він (Путін – ред.) на сьогодні зібрав – а це близько 300 тисяч – вони фактично в більшості своїй вже на території України. Деяка частина її – в Білорусі, а частина – ще на території РФ", – повідомив військовий експерт.

Він додав, що для наступу одразу з кількох напрямків ворогу треба набагато більше бійців.

"Якщо так говорити, щоб зайти з різних боків, як це було в лютому минулого року, то треба ще десь стільки ж війська і десь приблизно по півтора-два місяці, щоби його передислокувати і сформувати якісь ударні угруповання", – сказав Жданов.

Нагадаємо, напередодні секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що Росія готується до серйозної ескалації війни, яка може настати через два-три тижні. РФ може спробувати влаштувати атаку з півночі, півдня та сходу.

Водночас у ГУР Міноборони України попередили, що наступні два місяці стануть дуже активним періодом на фронті. У лютому й березні очікуються дуже активні бойові дії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін готується до максимальної ескалації: Жданов оцінив реальні ресурси для наступу 5.00 5 2
Політика / Світ
03.02.2023 573
Еще материалы раздела «Світ»