<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
03.02.2023 603

Жданов оцінив російських десантників, які під Бахмутом замінили "вагнерівців"

Російська пропаганда інформувала, що ще у вересні 2022 року втрати десантних військ РФ сягали під 50%.

9fd0d4a0c90c9bc487b346327d872d6b_03.02.23

Військовий експерт Олег Жданов підтвердив, що під Бахмутом справді воюють російські десантники, проте більшість із них – не професійні військові, а мобілізовані бійці.

Про це Жданов розповів у інтерв’ю ТСН.ua.

Він звернув увагу, що це вже не ті добре натреновані російські десантники, які намагалися захопити аеродром у Гостомелі на Київщині на початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Вони (українські військові – ред.) дійсно сьогодні зустрічають десантні війська, але вони сьогодні вже не ті десантники, які намагалися, допустимо, захопити аеродром у Гостомелі. От з тими було дуже важко боротися, вони були професійними військовими і навчені так, як потрібно десанту. А сьогодні – ні. Сьогодні більше половини – мобілізовані", – розповів військовий експерт.

"До речі, навіть з вуст російських пропагандистів ми знаємо, що ще у вересні минулого року втрати десантних військ РФ сягали під 50%. Так це було у вересні", – додав Жданов.

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни повідомили, що найманці ПВК "Вагнера" не досягли значних успіхів у Бахмуті після того, як ЗСУ відійшли від Соледара. Тож зараз участь у боях навколо міста беруть російські десантні війська, які намагаються відновити там наступ.

За словами військового експерта Сергія Грабського, відчайдушні бої, які ведуть ЗСУ на Бахмутському напрямку, в районі Авдіївки, Мар'їнки, Вугледара, біля Кремінної, ламають плани російських окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Жданов оцінив російських десантників, які під Бахмутом замінили "вагнерівців" 5.00 5 2
Політика / Україна
03.02.2023 603
Еще материалы раздела «Україна»