<
НОВИНИ ДНЯ: Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після Українивсі новини дня
Політика
Україна
02.02.2023 399

Путін може знову атакувати Київ – Прем'єр Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що президент Росії Володимир Путін знову нападе на Київ, бо хоче довести своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається.

Таку думку він висловив у інтерв’ю німецькому виданню Bild.

"Я думаю, що план Путіна і його людей, таких як Валерій Герасимов, його новий головнокомандувач російською армією, полягає в тому, щоб оточити Україну. І готуючи всі ці плани, він, напевно, думає, що має атакувати з двох чи трьох різних напрямків", - сказав глава польського уряду.

"Тому я думаю, що українці не можуть виключати нападу з білоруської північної частини України, так що Київ буде оточений із заходу", - додав Моравецький.

Він зазначив, що зима зараз досить м'яка, а це означає, що ґрунт не підходить для важких танків і артилерії.

"Тому Путін, ймовірно, захоче почекати, поки висохне весь бруд, болота і не дуже добре підготовлений ґрунт для наступу… З усієї інформації, яку я маю з України, я знаю, що буде ще один наступ росіян, ймовірно, в березні або квітні, і це буде дуже важкий наступ", - сказав Моравецький.

Він вважає, що президент Путін може вдруге напасти на українську столицю.

"Я думаю, що, на жаль, він не тільки сповнений ненависті до України, але й хоче ще раз показати своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається, і він знову нападе на Київ, так, у мене є це побоювання", - додав Моравецький.

Він зазначив, що глава Кремля "мобілізував багато нових солдатів, близько 200-250 тисяч". "Не можна забувати, що ресурси Росії дійсно великі, а кишені глибокі. У них багато боєприпасів, багато зброї і багато людей ", – сказав польський прем’єр він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін може знову атакувати Київ – Прем'єр Польщі 5.00 5 1
Політика / Україна
02.02.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»