<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
03.02.2023 498

У Бахмуті росіяни воюють у стилі Першої світової війни - CBS News

Росія вкладає багато ресурсів в оточення Бахмута.

af24c29f3b43899f275377489e557514_03.02.23

Бахмут на Донеччині залишається місцем запеклого протистояння. Тоді як одна армія воює в Бахмуті в стилі Першої світової війни, кидаючи в окопи якомога більше солдат, інша використовує технології XXI століття. Пише ТСН. 

Про це пише CBS News.

Журналісти змогли потрапити до одного зі сховищ Бахмуту, що частково нагадує IT-офіс. Там за моніторами комп’ютерів сидять бійці, стежачи за зображеннями, які отримують із дронів. Часто це дуже деталізована картинка ― видно і купи сміття, залишеного російськими солдатами, і самих окупантів, які намагаються сховатись в окопах. Інформацію про виявлені цілі швидко отримують бійці на передовій ― зрештою, до цієї передової буквально кілька кварталів. Оперативний обмін інформацією допомагає ЗСУ знищувати російську армію. Бої залишаються запеклими та складними, і з часом стають лише інтенсивнішими.

Росія вирішила змінити тактику - від активних артилерійських обстрілів перейшла до безжального витрачання живої сили. Встеляючи землю трупами, росіяни поволі просуваються вперед. З іншого боку, технології дозволяють українцям тримати удар ― і попри численні прогнози, ЗСУ Бахмут досі не залишили.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що битва за Бахмут встановила рекорд із тривалості та жорстокості боїв.

Полковник запасу ЗСУ Петро Черник зазначав, що армія Росії під Бахмутом Донецької області потрапила в "м'ясорубку". В окупантів є три причини, щоб продовжувати наступальні дії на цьому напрямку, незважаючи на серйозні втрати.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Бахмуті росіяни воюють у стилі Першої світової війни - CBS News 5.00 5 1
Політика / Україна
03.02.2023 498
Еще материалы раздела «Україна»