НОВИНИ ДНЯ: Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий снігвсі новини дня
Політика
Україна
03.02.2023 474

Українські військові розпочали навчання на системах Patriot у Німеччині

Група українських військових із 70 осіб прибула до Німеччини для навчання роботі із зенітно-ракетним комплексом Patriot.

mim_104_patriot_gettyimages_462262916_14_650x410_03.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.

Як стало відомо німецькому виданню, українські військові прибули до Німеччини у вівторок і вже сьогодні мають розпочати навчання.

Німецький уряд на підставі консультацій із США хоче надати Україні повну систему Patriot для відбиття атак безпілотників, ракет чи літаків. Така система включає центр управління вогнем, радар, генератор електроенергії і шість або більше пускових установок, встановлених на вантажівці.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна очікує на розгортання американської системи Patriot у максимально стислі терміни.

При цьому, як повідомили в Офісі президента України, Київ може отримати ППО Patriot у середині весни, а поки що йде навчання та логістична поставка цих систем.

Відомо, що підготовка українських військових на системах Patriot триватиме кілька місяців.

Зазначимо, що надати Україні комплекси ППО Patriot погодилися США та Німеччина. Пізніше повідомлялося, що Нідерланди також надішлють в Україну дві пускові установки Patriot.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські військові розпочали навчання на системах Patriot у Німеччині 5.00 5 1
Політика / Україна
03.02.2023 474
Еще материалы раздела «Україна»