НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
03.02.2023 539

Путін віддав наказ захопити Донецьку та Луганську області до березня – ГУР

Росія готується до нової спроби масованого наступу.

7c9444b1224edcb254b099818540d8a7_03.02.23

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ окупаційній армії до березня захопити території Донецької та Луганської областей. Пише ТСН. 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

За його словами, є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни.

"Ми спостерігаємо, що російсько-окупаційні війська передислоковують на схід додаткові штурмові групи, підрозділи, озброєння та військову техніку. За даними воєнної розвідки України, Путін віддав наказ до березня захопити території Донецької та Луганської областей", - зазначив Черняк.

Він додав, що РФ використовує територію Білорусі для підготовки мобілізованих солдатів та не має достатніх сил і засобів, щоб розпочати найближчими тижнями масований наступ на Україну з цього напрямку.

"Станом на сьогодні сформованих ударних груп немає. Немає загрози залучення білорусі до повномасштабного вторгнення на боці Росії проти України, але це також, безумовно, ризики, які ми повинні враховувати", - заявив Черняк.

Нагадаємо, російська армія, можливо, готується до нової ракетної атаки по Україні. Про це свідчать маневри ворога в Чорному морі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін віддав наказ захопити Донецьку та Луганську області до березня – ГУР 5.00 5 1
Політика / Світ
03.02.2023 539
Еще материалы раздела «Світ»