<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2023 666

У Зеленського впевнені, що після поразки у війні Росія розвалиться: "Всередині РФ це вже вимальовується"

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що після поразки у війні з Україною Росія неминуче розвалиться на окремі суверенні держави.

ccd7322ae3d62bd05f3bcc36a10e50d0_04.02.23

Після поразки в Україні в Росії почнуться трансформації, пов'язані з частковим відновленням суверенних прав етнічних спільнот. Цей процес неминучий. Пише ТСН. 

Таку думку висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі УНІАНу.

Подоляк переконаний — якщо Росія зазнає ще кількох тактичних поразок в Україні, її неминуче витіснять за міжнародно визнані кордони нашої держави, і після цього етнічні республіки РФ почнуть висувати Кремлю ультимати.

"Це об'єктивний історичний процес, і Росія через цей процес пройде. Це буде одним з обов'язкових наслідків війни. І десь всередині Росії це вже починає вимальовуватися... Зрозуміло, що ще має пройти якийсь час і мають відбутися поразки Росії на тих чи інших напрямках в Українї", - переконаний Подоляк.

За його словами, починаючи війну в Україні 2014 року, кремлівський диктатор Володимир Путін не розумів, що сама Росія є клаптиковою державою, у якій дуже мало щирої єдності.

"Вся їхня єдність побудована тільки на одній речі - силовому придушенні прав людини", - наголосив Подоляк.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий раніше нагадав, що в Москві "полюбляють різні дати", тому не можна виключати, що вони спробують піти в новий наступ на річницю вторгнення до України. Він також зауважив, що в лютому 2022-го агресорка Росія кинула в наступ свої найкращі військові частини, але "всі вони були розбиті українською армією".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Зеленського впевнені, що після поразки у війні Росія розвалиться: "Всередині РФ це вже вимальовується" 5.00 5 2
Політика / Україна
04.02.2023 666
Еще материалы раздела «Україна»