НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2023 425

Резніков закликав надати ракети до 300 км та пообіцяв, що Україна не атакуватиме територію Росії

Міністр пояснив, що якби Україна могла завдати удару на відстані 300 км, російська армія була б змушена програти.

5cbfe6aca44bb3cfcbdb79a69e010c73_04.02.23

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що державі потрібні далекобійні ракети з дальністю до 300 км, водночас вона готова гарантувати, що ця західна зброя не буде залучена до атак на територію Росії. Пише ТСН. 

Про це Резніков сказав на спільному засіданні українського уряду та Єврокомісії.

Він наголосив – "щоб перемогти, нам треба захопити стратегічну ініціативу".

Міністр закликав партнерів допомогти з якомога швидшим встановленням ПРО. У цьому контексті він наголосив на бажанні держави отримати системи Patriot і SAMP/T за першої нагоди разом із постачанням нових систем IRIS-T та NASAMS.

"Якби у нас була можливість завдати удару на відстані 300 кілометрів, російська армія не змогла б забезпечувати оборону і була змушена програти. Україна готова надавати будь-які гарантії, що ваша зброя не буде залучена до атак на російську територію. Ми маємо достатньо цілей на тимчасово окупованій території України і готові координувати цілі з нашими партнерами", – запевнив Резніков.

Він також заявив про потребу України в танках, бронетехніці, збільшенні кількості артилерії, снарядів і зброї, здатної перевершити і знищити засоби радіоелектронної боротьби і ППО ворога.

Нагадаємо, раніше очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що дипломати у пріоритетному режимі ведуть перемовини із союзниками щодо передавання реактивної авіації та ракет з дальністю ураження 300 км.

Екскомандувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес вважає, що Україна отримає безперечну перевагу на полі бою, якщо отримає ракети ATACMS із дальністю 300 км.

Зауважимо, за даними ЗМІ, невдовзі США можуть оголосити про передавання Україні ракет GLSDB з дальністю до 150 км. Вони матимуть такий самий вплив на перебіг бойових дій, як раніше системи HIMARS.

Оценка материала:

5.00 / 2
Резніков закликав надати ракети до 300 км та пообіцяв, що Україна не атакуватиме територію Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
04.02.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»