<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2023 463

Аналітики підрахували, скільки військової техніки втратила Росія з 24 лютого

Російська армія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила понад 9000 одиниць військової техніки - транспортних засобів та одиниць важкого озброєння.

dscf2336_id86639_1300x867_650x410_04.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Oryx.

Про це повідомляє аналітичний проєкт Oryx, який збирає інформацію про військові втрати сторін в ході війни лише за візуально підтвердженими даними.

За відомостями аналітиків, Росія втратила 5694 одиниці техніки, з них 242 пошкоджено і 2759 захоплено. Крім цього, 306 одиниць озброєння ЗС Росії кинули на поле бою. З них танків - 1671, у тому числі знищених - 989, захоплених - 545.

Дані можуть бути не повними, тому що не все озброєння фіксується.

"До цього списку входять лише знищені транспортні засоби і техніка, про які є фото- чи відеозаписи. Тому кількість знищеної техніки значно перевищує зафіксовану тут. Стрілецька зброя, ПТРК, ПЗРК, міномети, безпілотні боєприпаси, безпілотні літальні апарати, які використовуються як безпілотна приманка, цивільні транспортні засоби, причепи та занедбане обладнання не включені до цього списку. Усі можливі зусилля були спрямовані на те, щоб уникнути повторюваних записів і розрізнити статус обладнання: захоплене чи покинуте. До того ж, якщо походження обладнання неможливо встановити, воно не включається до списку", - уточняють аналітики.

Цей список постійно оновлюється, коли з’являються додаткові візуальні свідчення.

Сьогодні РБК-Україна повідомляло, що, за даними британської розвідки, Росія через війну з Україною втратить можливості для експорту зброї.

Нагадаємо, Мінфін США ввів нові санкції проти осіб, які допомагали Росії із озброєнням.

Крім того, раніше ми писали, скільки техніки росіяни "віддали" українській армії і як вона допомагає у боротьбі проти загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аналітики підрахували, скільки військової техніки втратила Росія з 24 лютого 5.00 5 1
Політика / Україна
04.02.2023 463
Еще материалы раздела «Україна»