<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2023 721

Україна невдовзі може залишитися без тактичної авіації: пілот "Джус" описав загрози

Ракети і запчастини до радянських літаків швидко закінчуються і брати їх просто ніде.

34e0c6544f8b57ff826bf7a5b7af48b7_04.02.23

Україна невдовзі може залишитися без ракет і запчастин для літаків радянського виробництва, адже запаси обмежені, а поповнювати їх просто нема звідки. Пише ТСН. 

Про це заявив український пілот "Джус" в інтерв’ю FT, передає "Українська правда".

За його словами, українські авіатори намагаються по-максимуму використовувати старі радянські літаки і ракети, що не завжди є ефективно для досягненн цілей.

"Усі наші літаки були виготовленні в СРСР, за великим рахунком в Росії. Ми не можемо їх використовувати вічно. Наше обладнання і боєзапаси також обмежені", – зазначив "Джус".

На думку пілота, день, коли українські Повітряні сили можуть залишитися без ракет і запчастин для літаків, все ближче і ближче.

"У недалекому майбутньому ми можемо зовсім залишитися без тактичної авіації", – припустив він.

Саме тому боєць закликав Захід якнайшвидше надати винищувачі F-16, щоб знешкоджувати ворожі цілі в українському небі.

Що відомо про надання Україні західних винищувачів

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати не надаватимуть Україні літаки F-16. Згодом він змінив свою категоричність у цьому питанні і пообіцяв обговорити постачання літаків із Зеленським.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявляв, що надання Україні винищувачів на цьому етапі "було б неправильним підходом", але "чіткого рішення" ще не ухвалено.

У Міноборони Франції назвали три критерії для відправки винищувачів в Україну.

Також повідомлялось, що Польща може передати Україні свої винищувачі F-16 за умови, що таке рішення підтримає НАТО.

На думку військового експерта Олега Жданова, передавання F-16 Україні – це питання часу. Він не виключає, що до весни отримаємо західну авіацію до складу Сил оборони України.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко також вважає, що Україна може отримати винищувачі F-16 раніше, ніж очікувалося.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна невдовзі може залишитися без тактичної авіації: пілот "Джус" описав загрози 5.00 5 1
Політика / Україна
04.02.2023 721
Еще материалы раздела «Україна»