<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.02.2023 556

"Золота" цибуля: вартість овоча досягла рекорду за всю історію незалежності

Порівняно з 2022-м ціни зросли майже у чотири рази.

1b87f1476a128d996e59bf40bedade7c_04.02.23

На українських ринках та в магазинах сильно здорожчала цибуля. Вартість овоча встановила черговий рекорд, подолавши позначку у 30 гривень за кілограм. Пише ТСН. 

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Ціна за один кілограм цибулі вже зросла до 30-35 гривень. У середньому це на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Аналітики наголошують, що цінник 35 гривень за кілограм - є рекордним за всю історію незалежності України. Поорівняно з минулим роком вартість овоча зросли в середньому вчетверо.

Втім, підвищення вартості цибулі зберігатиметься й надалі. Зокрема через ажіотаж та постійні перебої з електроенергією. Крім того, запаси цих овочів у багатьох українських господарствах вже практично вичерпані.

"Сьогодні учасники ринку вже говорять про дефіцит пропозиції даної продукції на українському ринку. При цьому розраховувати на постачання імпортної цибулі не варто, оскільки більшість країн Центральної Азії суттєво скоротили постачання цієї продукції на зовнішні ринки", - наголошують аналітики.

Як повідомлялося, в Україні від початку 2023-го на 20% збільшився акциз на цигарки, відповідно цього року пропорційно збільшаться й ціни на сигарети. За рік тютюнові вироби здорожчали на 6,97-15,65 грн.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Золота" цибуля: вартість овоча досягла рекорду за всю історію незалежності 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
04.02.2023 556
Еще материалы раздела «Економіка»