НОВИНИ ДНЯ: Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війнівсі новини дня
Політика
Україна
03.02.2023 396

Росіяни зосереджені на східному напрямку, але не можна відкидати удар з півдня, - Гуменюк

Військові РФ нині зосереджені на бойових діях на східному напрямку, проте при цьому не можна відкидати можливість несподіваного удару загарбників на півдні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речниці оперативного командування "Південь" Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Те, що вони перекидають більш підготовлені сили на схід – зрозуміло, що там зараз сконцентрований їхній пріоритет. Але південний регіон завжди залишався у них у полі зору - вони не випускають його з-під контролю і тримають як додатковий напрямок, на якому може бути завдано, скажімо так, несподіваного активного удару", - пояснила Гуменюк.

За її словами українські Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій та продовжують ретельно відстежувати тактику ворога. Водночас як тактика росіян постійно змінюється, вони маневрують наявними ресурсами.

"Навіть якщо спостерігати за корабельним угрупуванням - носії, навіть без особливих причин, можуть з'являтися та заходити до пунктів базування", - пояснила речник ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни зосереджені на східному напрямку, але не можна відкидати удар з півдня, - Гуменюк 5.00 5 2
Політика / Україна
03.02.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»