НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.02.2023 11513

Синоптик відповіла, чи варто українцям очікувати на дуже ранню весну

На даний час температура повітря знижується і повертаються морози.

depositphotos_27882587-stock-photo-snowdrops-flo_04.02.23

Очікувати на прихід дуже ранньої весни в Україні не варто, але офіційні прогнози погоди з'являться приблизно за тиждень-два. Пише УНІАН. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила синоптик Українського гідрометцентру Наталя Птуха під час онлайн-брифінгу. Зокрема, у неї запитали, чи варто чекати на ранню весну.

"Офіційних прогнозів поки що немає. Буквально десь за тиждень-два вони з'являться. Але особисто я можу сказати, що зараз у нас лютий доволі інтенсивний у тому плані, що температура знижується, морози повертаються. Тому очікувати на дуже ранню весну, принаймні зараз, на цей момент, не варто", - сказала Птуха.

Погода в Україні - прогнози

Як повідомляв УНІАН, 2 лютого на біостанції в Гайдарах Харківської області бабак Тимко "дав прогноз", що цьогоріч весняне тепло в Україну прийде не раніше середини березня.

В Укргідрометцентрі відзначили, що день бабака, який відзначається 2 лютого, - лише свято. До серйозних наукових прогнозів і синоптиків воно не має ніякого відношення.

Нагадаємо, 4 та 5 лютого в Україні переважатиме поле підвищеного тиску. Суттєвих опадів, за даними синоптика Ігоря Кібальчича, не передбачається. Температура повітря в нічний час становитиме -10...-5 °С, вдень -5...0 °С.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптик відповіла, чи варто українцям очікувати на дуже ранню весну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.02.2023 11513
Еще материалы раздела «Суспільство»