<
НОВИНИ ДНЯ: Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Політика
Україна
05.02.2023 577

Зеленський: якщо буде зброя, ми не лише не відійдемо від Бахмуту, а й почнемо звільняти Донбас

Якщо міжнародні партнери нададуть Україні усю необхідну зброю, зокрема далекобійну, наші захисники не лише не відійдуть від Бахмуту, а й почнуть деокупувати Донбас.

_facebook_com_navy_mil_gov_ua_11_650x410_05.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС.

Президент підкреслив, що здавати Бахмут ніхто не буде. Українські захисники будуть боротися стільки, скільки зможуть.

"Вважаємо Бахмут нашою фортецею, вважаємо наших героїв, які там впали, героями. Якщо буде пришвидшена зброя, а саме далекобійна, то ми не тільки не відійдемо від Бахмуту, а й почнемо звільняти Донбас, який був окупований з 2014 року", - сказав Зеленський.

Президент додав, що Україна має конкретний перелік зброї, яка їй необхідна. Він також подякував державам, які підтримують нашу країну на цьому шляху.

Нагадаємо, раніше у Генштабі підкреслювали, що українські бійці не будуть виходити з Бахмута, доки там є можливість оборонятися. Ситуація залишається контрольованою.

Окрім того, у ЗСУ пояснювали, чому Бахмут та Вугледар є важливими вузлами оборони.

Тим часом в естонській розвідці зазначали, що утримання Бахмута дало Україні можливість створити нові лінії оборони, тому захисники можуть найближчим часом вийти з міста.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський: якщо буде зброя, ми не лише не відійдемо від Бахмуту, а й почнемо звільняти Донбас 5.00 5 2
Політика / Україна
05.02.2023 577
Еще материалы раздела «Україна»