НОВИНИ ДНЯ: Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP  Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Нафта дешевшає після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областяхвсі новини дня
Політика
Україна
06.02.2023 650

Росія "внесла" окуповані території України до Південного військового округу - розвідка Британії

Навряд чи такий крок Москви вплине на кампанію в Україні, наголошують у розвідці.

ea84b8d9790a11b27d46ee88437b6111_06.02.23

Російські військові офіційно "включили" тимчасово окуповані території України на сході та півдні до Південного військового округу. Пише ТСН. 

Про це повідомили у розвідці Великої Британії 4 лютого.

Розвідники наголошують: 3 лютого 2023-го російське пропагандистське держагентство ТАРС повідомило, що Донеччина, Луганщина, Запоріжчина та Херсонщина передаються під командування зі штаб-квартирою у Ростові-на-Дону.

"Однак навряд чи це вплине на кампанію: наразі Росія розгортає сили з усіх військових округів Росії під командуванням спеціального розгорнутого штабу", - наголошують у розвдці Британії

Це "включення" стало наступним після січневої заяви міністра оборони Сергія Шойгу про те, що "військова експансія включатиме створення "самодостатніх угруповань сил" в Україні".

"Цей крок наголошує на тому, що російські військові, ймовірно, прагнуть інтегрувати нещодавно окуповану територію в довгострокову стратегічну позицію", - йдеться у звіті британців.

Нагадаємо, в ГУР заявили, що агресорка Росія готується до нової спроби масованого наступу. Зазначається, що Путін віддав наказ окупаційній армії до березня захопити території Донецької та Луганської областей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія "внесла" окуповані території України до Південного військового округу - розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Україна
06.02.2023 650
Еще материалы раздела «Україна»