НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
04.02.2023 425

У Міненерго назвали регіони з найскладнішою ситуацією зі світлом

Ситуація з електропостачанням в Україні продовжує покращуватися, дефіцит електричної потужності на вечірній максимум очікується на рівні до 12% від потреби.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

«У суботу, 4 лютого 2023 р., ситуація з електропостачанням продовжує поліпшуватись. Так, через зниження попиту на електричну енергію у вихідний день, а також увімкнення після ремонтів блоків теплової генерації очікуваний дефіцит електричної потужності на вечірній максимум становитиме до 12% від потреби», – зазначили у відомстві.

У зв’язку з бойовими діями найскладніша ситуація зі знеструмленнями, за даними міністерства, спостерігається в Донецькій, Херсонській і Харківській областях. Через дефіцит генерувальної потужності та мережеві обмеження найбільша частка відключених споживачів у Волинській, Одеській і Чернівецькій областях.

У Міненергетики нагадали, що обмеження споживання електроенергії встановлює національна енергетична компанія «Укренерго», доводячи до всіх операторів систем розподілу (ОСР) ліміти, які діють упродовж доби. Кожний ОСР у межах доведеного ліміту у своїй області складає графіки погодинних відключень й інформує про це споживачів. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електропостачання.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Міненерго назвали регіони з найскладнішою ситуацією зі світлом 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
04.02.2023 425
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»