<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2023 1328

Де і хто має право видавати повістки: роз'яснення ЗСУ

В Україні продовжує діяти воєнний стан. Разом із ним також і загальна мобілізація, тож в ЗСУ пояснюють, де і кому можуть вручати повістки.

Про це йдеться в роз'ясненні начальника управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковника Романа Горбача.

Як пояснив полковник Горбач, законних способів вручення повістки потенційному призовникові є чимало, а сама ж повістка може бути вручена в будь-якому місці, яке не заборонене законодавством України.

Стосовно вручення повісток особами, то за словами Горбача, повістку не обов’язково має вручати представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вона може бути видана й іншими посадовими особами, передбаченими законодавством.

Як-от, наприклад, керівником установи, організації та підприємства, де працює призовник, так і, приміром, керівником ЖЕКу, ОСББ та іншими посадовими особами, які уповноважені територіальним центром комплектування вручати таку повістку, пояснює Горбач.

Оценка материала:

5.00 / 3
Де і хто має право видавати повістки: роз'яснення ЗСУ 5.00 5 3
Політика / Україна
04.02.2023 1328
Еще материалы раздела «Україна»