<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
07.02.2023 421

Патріарх Кирил шпигував для СРСР у Швейцарії, прикриваючись посадою, - ЗМІ

Патріарх Російської православної церкви Кирил міг у 1970-х роках шпигувати на користь Радянського Союзу у Женеві, де він був представником РПЦ при Всесвітній раді церков.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на SonntagsZeitung.

За інформацією видання, розсекречені архіви свідчать, що Кирил працював на КДБ та був розвідником. Він займався шпигунством, коли перебував у Женеві. Там його головним завданням було впливати на Всесвітню раду церков, в якій тоді знаходилося багато радянських агентів.

РПЦ відмовилася будь-яким чином коментувати таку інформацію у ЗМІ. При цьому в посольстві Росії у Швейцарії назвали публікацію "прикладом русофобії" та відкинули всі звинувачення на адресу патріарха Кирила.

Зазначимо, що патріарх Кирил підтримує агресивну повномасштабну війну Росії проти України, під час якої загинула велика кількість мирного населення.

Нагадаємо, раніше патріарх Кирил заявляв, що смерть на війні проти України нібито є жертвою змиє всі гріхи солдатів РФ.

Також ми писали, що патріарх Кирил пропонував віруючим у Росії кілька днів молитися за здоров'я диктатора Володимира Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Патріарх Кирил шпигував для СРСР у Швейцарії, прикриваючись посадою, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
07.02.2023 421
Еще материалы раздела «Світ»