НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
07.02.2023 453

Гральний бізнес в Україні позбавили податкових пільг

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування. Рада ухвалила його майже місяць тому.

unsplash_com____2__1_650x410_07.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на картку проекту №8079 на сайті Ради.

Закон повертає заборону перебування на спрощеній системі оподаткування суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з організації, проведення азартних ігор, лотерей (крім розповсюдження лотерей), парі (букмекерське парі, парі тоталізатора).

Авторами законопроекту є член фінансового комітету Ярослав Железняк та голова комітету Данило Гетманцев.

За даними авторів документу, За час дії цієї пільги станом на 31.08.2022 р. на спрощену систему оподаткування перейшло 8 суб'єктів із цієї категорії. При цьому, двоє із цих суб'єктів попри активне здійснення діяльності взагалі не сплачували у 2022 році єдиний податок, податок на прибуток, податок на майно в частині земельного податку та ПДВ.

Серед інших шести платників податків середня сплата у 2022 році податків (податок на прибуток, ПДВ, податок на майно в частині земельного податку) до переходу на спрощену систему становила 200 тис. грн в день. Після переходу на спрощену систему сплата єдиного податку становить приблизно 23 тис. грн в день.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила закон про скасування податкових пільг для грального бізнесу 12 січня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гральний бізнес в Україні позбавили податкових пільг 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
07.02.2023 453
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»