<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Політика
Світ
07.02.2023 1256

В ISW оцінили реальні можливості Путіна в Україні

Провал наступу на Київ змусив Путіна зіткнутися із складними рішеннями.

e8a95a68948155d3a57e99b4fc565223_07.02.23

Президент Російської Федерації Володимир Путін не готовий ризикувати через загрозу втратити свій статус, тому малоймовірно, що він готовий застосувати ядерну зброю. Водночас він щоразу утримувався від ухвалення тих рішень, які потребували б затяжної війни. Пише ТСН. 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Російська влада із запізненням проводить великомасштабні військові реформи і ставиться до ситуації в Україні як до затяжної та великої війни. Однак сам Путін продовжує дотримуватися старої моделі стриманого ухвалення рішень. Кремль із запізненням проводить кадрову мобілізацію та реорганізацію, яку він реально мав провести ще до вторгнення в Україну у лютому 2022 року", – пишуть аналітики.

Путін явно зволікає з оголошенням про другу хвилю так званої часткової мобілізації. Водночас американські та західні офіційні особи зазначають, що очільник Кремля знову схиляється до проведення тихої мобілізації через побоювання щодо крайньої непопулярності першої хвилі.

"Путін додатково проводить соцопитування, щоб оцінити, як росіяни сприймають мобілізацію. ISW також спостерігав суперечливі повідомлення від представників Державної думи Росії та представників Кремля щодо змін у мобілізаційних та призовних протоколах, що, ймовірно, вказує на те, що Путін наказав підготувати ці положення, але не хоче сповіщати про них громадськість", – йдеться у звіті.

Диктатор покладається на групу "цапів-відбувайлів", які публічно ризикують замість нього і беруть на себе провину за російські військові невдачі і непопулярну політику. Він дозволяє, а іноді й сприяв критиці російськими так званими воєнними блогерами Міноборони Росії, щоб зняти з себе провину.

Російські спецслужби, як повідомляється, чекали на крах українських збройних сил, а кремлівські пропагандисти заздалегідь опублікували заздалегідь написану статтю, яка вихваляє "перемогу" Росії 26 лютого 2022 року.

Раніше повідомлялося, що напередодні річниці повномасштабного вторгнення до України Російська Федерація розгорнула широку дипломатичну кампанію.

У РФ чиновники намагаються представити війну в Україні загрозою внутрішній безпеці для росіян.

Оценка материала:

5.00 / 3
В ISW оцінили реальні можливості Путіна в Україні 5.00 5 3
Політика / Світ
07.02.2023 1256
Еще материалы раздела «Світ»