<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Світ
07.02.2023 428

У російських в'язницях почалося повторне вербування ув'язнених у ПВК "Варгнер", - ЗМІ

З кінця 2022 року вербувальники приватної військової компанії "Вагнер" почали повторно об'їжджати російські в'язниці для вербування ув'язнених на війну проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Медіазона".

За словами засуджених, з якими зв'язалися журналісти видання, тепер вербування відбувається в менш урочистій обстановці: вся колонія більше не вишиковується на плацу, а засновник ПВК Євген Пригожин не прилітає гелікоптером.

На зустріч із вербувальниками ув'язнені ходять по власному бажанню. Як розповів один із них, якщо вперше з колонії поїхало понад тисяча людей, то вже вдруге - лише 340. Схожі цифри спостерігаються і в інших в'язницях.

Також наголошується, що ув'язнені перестали вірити обіцянкам вагнерівців. Це пов'язано з новинами та телефонними розмовами з тими, хто вже прибув на фронт. За словами завербованих, на одному з напрямків з усіх ув'язнених у живих залишилося 20%.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що масштаби програми вербування ув'язнених російською воєнізованою групою "Вагнер", ймовірно, значно скоротилися порівняно з піковим періодом між літом та восени 2022 року.

Також у січні в Міноборони Британії зазначали, що чисельність так званої ПВК "Вагнера" на російсько-українському фронті сягає 50 тисяч осіб. Частково ПВК фінансується за рахунок корупції за держзамовлень.

Оценка материала:

5.00 / 1
У російських в'язницях почалося повторне вербування ув'язнених у ПВК "Варгнер", - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
07.02.2023 428
Еще материалы раздела «Світ»